Koncert kolęd w Sanktuarium Matki Boskiej Bolesnej w Limanowej

W Sanktuarium Matki Boskiej Bolesnej w Limanowej 22.01.2023r. odbył się koncert kolęd. Dziękujemy organizatorowi koncertu ks. prałatowi Wiesław Piotrowski - proboszczowi parafii MB Bolesnej w Limanowej za zaproszenie naszej fundacji do współorganizacji tego wydarzenia.

Przed widzami, tłumnie zgromadzonymi w bazylice w Limanowa wystąpili znani i lubiani piosenkarze, Monika Dubel, Dariusz Kordek oraz Tomek Jarosz z zespołu Lachersi, którym towarzyszył zespół muzyczny w składzie Maciej Nieć (klawisze), Adam Leśniak (perkusja), Michał Król (saksofon). Wykonali oni piękne polskie kolędy i pastorałki, w czym pomogła im także publiczność, porwana przez kolędujących artystów.

Koncert wyreżyserował Łukasz Lech, a poprowadził Andrzej Kotlarz.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objął goszczący na koncercie minister Andrzej Gut-Mostowy poseł na Sejm z ziemi sądeckiej i limanowskiej oraz Pani Iwona Gibas Członek Zarządu Województwa Małopolskiego.

Województwo Małopolskie współfinansowało też organizację koncertu, a partnerem wydarzenia był Totalizator Sportowy, właściciel marki LOTTO, który również wsparł realizację tego wydarzenia. Serdecznie dziękujemy Województwu, Totalizatorowi Sportowemu oraz wszystkim, dzięki którym mogliśmy nacieszyć się pięknym śpiewem, w cudownej limanowskiej bazylice w ten styczniowy wieczór.